Paisatge i llegenda del comte Arnau
El comte Arnau és el mite folklòric i literari més important de Catalunya des del Romanticisme. El seu element essencial és una cançó popular, a partir de la qual s’ha format una tradició llegendària que s’estén per tot el Ripollès i està connectada amb aspectes físics del paisatge, els quals funcionen com a testimonis del mite. És concretament al voltant de la serra de Montgrony on trobem que la topografia i els noms dels llocs evoquen la figura del comte Arnau amb més intensitat.
Amb aquest projecte vaig proposar-me resseguir el mite del comte Arnau a través dels paisatges vinculats a la llegenda, arribant al llarg del procés, a la suposició que la forma del paisatge incorpora el caràcter del mite, com si d’el genius loci d’aquests entorns es tractés.
Exposicions realitzades:
- Observatori del Paisatge de Catalunya, Olot (Girona), 2014
- Palau de l’Abadia, Sant Joan de les Abadesses (Girona), 2015
- Biblioteca Carles Rahola, Girona, 2016
- Festival Mirades, biennal de fotografia de Torroella de Montgrí (Girona), 2017
L’exposició consta de 28 fotografies, cinc d’elles de gran format. Es complementa amb les llegendes que acompanyen les imatges, bibliografia sobre el comte Arnau, una caixa amb tota la col·lecció de fotografies i el llibre fotogràfic El comte Arnau, paisatge i llegenda. Alhora, com a activitat addicional, s’acompanya de visites comentades a l’exposició, explicant les llegendes relatives als llocs.
Et pots descarregar un dossier amb informació mes detallada de les característiques tècniques de l’exposició, en format pdf, fent clic aqui.